Campagnemiddelen

De campagne 'praten over jouw keuzes' heeft als doel om mensen er bewust van te maken dat keuzevrijheid belangrijk is en dat praten kan helpen om eigen keuzes te mogen maken.

Helpt u mee?

We maken heel graag gebruik van uw netwerk en kanalen om de campagne te verspreiden.Daarom hebben we voor betrokken instanties en organisaties een toolkit met middelen ontwikkeld. In deze toolkit zitten video’s, banners, pre-rolls en posters. We vragen u vriendelijk om de verhalen en middelen in te zetten op bijvoorbeeld uw eigen website, in nieuwsbrieven, op social media en op bijeenkomsten.De middelen uit de toolkit zijn speciaal gemaakt voor deze campagne en kunnen niet worden gebruikt voor enig ander doel.Deze campagne is mede tot stand gekomen met de hulp en inzet van de mensen uit de video’s, geluidsfragmenten en verhalen. 

HET VERHAAL VAN ABBIE

Abbie (38 jaar) kon niet thuiskomen met een Hollands meisje. Hij stelde zijn vader voor de keuze “of je accepteert het, of ik kom nooit meer langs”. Daar schrok zijn vader van, maar het hielp!

HET VERHAAL VAN ASHA

Asha werd van de ene dag op de andere dag verlaten door haar man. Haar ouders werden boos op haar want scheiden doe je niet als Hindoestaanse vrouw. Het lag volgens haar omgeving aan haar. Ondanks dat heeft ze de scheiding doorgezet en ze ging haar eigen weg. Uiteindelijk kreeg ze toch de steun van haar ouders.

HET VERHAAL VAN KORNELIS

Kornelis (25 jaar) kende tot zijn vijftiende geen mensen die niet gereformeerd waren. Toen hij vertelde dat hij op jongens viel begon zijn moeder te huilen en dacht zijn vader dacht dat het een fase was. Na veel gesprekken accepteren zijn ouder hem nu zoals hij is, zonder voorbehoud.

HET VERHAAL VAN FATIMA

Fatima (38 jaar) werd uitgehuwelijkt en naar Nederland gesmokkeld, waar ze op haar zeventiende haar eerste kind kreeg en mishandeld werd door haar man.

HET VERHAAL VAN WAÈL

Waèl (27 jaar) ging een kunstopleiding doen in plaats van een medische studie, zoals zijn ouders van hem verwachtten. Hij doet zijn best zijn ouders trots te maken.

HET VERHAAL VAN FATIH

Fatih (21 jaar) vertelde zijn ouders dat hij op jongens viel. Eerst aan zijn moeder, daarna aan zijn vader. Zijn moeder vond het makkelijker om zijn keuze te respecteren dan zijn vader.

 

HET VERHAAL VAN MARYAMA

Toen Maryama (21 jaar) haar moeder vertelde over de man met wie ze wilde trouwen, vond haar moeder dat ze beter met een neef uit dezelfde stam kon trouwen.

HET VERHAAL VAN FATMA EN ILIAS

De familie van Fatma (30 jaar) vond het niet goed dat zij een Nederlands vriendje had en op kamers wilde. Ze ging hierover in gesprek met haar familie. Haar broer Ilias (28 jaar) hielp om te praten over haar keuze.

HET VERHAAL VAN FATIMA

Fatima had als kind al haar twijfels bij het geloof. Rond haar dertigste besloot ze zich los te maken van het geloof. Haar ouders hebben het er nog steeds moeilijk mee. Maar ze kunnen er inmiddels over praten.  

HET VERHAAL VAN SUNA

Met behulp van een broer kreeg Suna het voor elkaar om tóch naar school te gaan. Maar toen ze naar een feestje ging, grepen haar oom en broers in.

HET VERHAAL VAN NURAY

Nuray werd als meisje door haar vader naar Nederland gehaald en toen uitgehuwelijkt. Hoewel haar vader haar geen keuze liet, heeft ze toch voor zichzelf gekozen.

HET VERHAAL VAN RIK

Rik (21 jaar) is streng christelijk opgevoed. Van jongs af aan leerden zijn ouders hem dat er maar één waarheid was. Het was voor hem niet makkelijk om te vertellen dat hij niet in God geloofde.

  

HET VERHAAL VAN ANITA

De ouders van Anita waren vooral bang voor de reacties uit het kleine dorp waar ze woonden, toen ze hoorden dat hun dochter op vrouwen viel.

 

HET VERHAAL VAN PARISA

Parisa (28 jaar) wilde een andere studie volgen dan haar vader voor ogen had. Door met hem het gesprek aan te gaan begreep hij haar keus en kreeg ze steun.

HET VERHAAL VAN HAWO

In haar jeugd had Hawo weinig te kiezen. Ze trouwde jong, zodat ze uit haar familie weg kon. Als moeder geeft ze haar eigen kinderen nu zoveel mogelijk zelf de keuze.